Hogetemperatuur warmtepomp

Een warmtepomp staat bij het grote publiek bekend als een warmtebron dat niet geschikt is voor het behalen van hoge temperaturen. Veel mensen schrikken er dan ook voor terug om voor de warmtepomp te kiezen als primaire warmtebron. Maar niets is minder waar. Er zijn wel degelijk warmtepompen op de markt die hoge temperaturen kunnen halen, en geschikt zijn voor situaties met een grote warm waterbehoefte.

Hogetemperatuur warmtepomp

De hogetemperatuur warmtepomp is het type warmtepomp dat geschikt is voor een groot warm water behoefte. Zulke warmtepompen worden vaak gebruikt bij bedrijven en grote publieke gebouwen, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis, maar is evengoed in te zetten in grote woning die veel capaciteit nodig hebben.

Een hoge temperatuur warmtepomp is een warmtepomp die een temperatuur kan halen 65° Celsius, en in sommige gevallen zelfs tot 90° Celsius. Dat zou betekenen dat dit soort warmtepomp ook zou kunnen dienen om warm water aan te maken voor radiatoren, en in sommige projecten dus ook de boiler zou kunnen vervangen.

Zeker voor bedrijven en organisaties is de hogetemperatuur warmtepomp een goed alternatief om kosten te besparen op vlak van energie. In sommige gevallen besparen bedrijven tot bijna 50% op hun energiefactuur, en dat geld kan natuurlijk best in kernactiviteiten geïnvesteerd worden.

Warmtepomp steeds bij voldoende isolatie

De hogetemperatuur warmtepomp haalt hogere temperaturen dan de klassieke warmtepompen, maar natuurlijk niet tegen elke prijs. Indien de buitentemperatuur sterk onder nul daalt, zal de COP van de hogetemperatuur warmtepomp dalen. Hou er ook rekening mee dat je de warmtepomp steeds een handje moet helpen. Voor je investeert in een warmtepomp, moet je er eerst voor zorgen dat je woning of gebouw voldoende geïsoleerd is, anders laat je heel veel van de kostbare warmte ontsnappen.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?