Lucht-lucht warmtepomp

 

De mogelijkheden van een lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp is een erg flexibele manier om een woning te verwarmen. Zo kan een warmptepomp van dit type toegepast worden voor slechts één kamer, maar ook om 2,4,6 of zelfs 9 ruimtes te vervarmen. Dit type warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmt hiermee een woning of kantoor. Denk echter niet dat het daarvoor warm moet zijn buiten, een lucht-lucht warmtepomp kan doorgaans functioneren tot -15°C.

Sommige systemen kunnen ook omgekeerd te werk gaan in de zomer en frisse lucht van buiten gebruiken om een aangename binnentemperatuur te bekomen. Een lucht-lucht warmtepomp staat met andere woorden dus ook bekend als een airconditioning met een lage energiekost.

Prijs lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp vraagt een kleine investering ten opzicht van de andere soorten warmtepompen. Het is daarenboven eenvoudig te installeren in zowel nieuwbouw als bij renovaties. Het heeft echter ook enkele nadelen. Het is bijvoorbeeld niet compatibel met vloerverwarming en convectoren. Voor grote ruimtes is de lucht-lucht warmtepomp soms ook niet voldoende om zelfstandig te verwarmen en heeft het nood aan een hulpverwarming. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Er is een uitgebreid gamma aan lucht-lucht warmtepompen , er is dus ook een sterk verschil in prijs. Bijvoorbeeld een warmtepomp van het merk Daikin begint met een verwarmingsvermogen van 2500 Watt met een richtprijs van € 1.500. Dit type warmtepomp is ideaal voor de verwarming van één kleinere ruimte.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?