Warmtepompboiler: duurzaam en energiezuinig

 

Warmtepompboiler: lucht-water warmtepomp

Een warmtepompboiler heeft een ingebouwde lucht-water warmtepomp. In plaats van te verwarmen op gas of elektriciteit, haalt de boiler zijn warmte dus gewoon uit de lucht. Hierdoor verbruiken dergelijke boilers veel minder energie dan traditionele boilers. Een warmtepompboiler biedt trouwens dezelfde functies als andere boilers, maar kan daarnaast nog veel meer afhankelijk van het model dat u kiest.

Sommige warmtepompboilers kunnen bijvoorbeeld ook koude lucht verspreiden voor de koeling van een kelder of een kamer in de zomermaanden. Daarnaast is ook de combinatie van verwarming en boiler een mogelijkheid. Zo verspreidt de warmtepompboiler niet enkel warm water, maar ook warme lucht.

Het rendement van een warmtepompboiler

Het rendement van een warmtepompboiler ligt een stuk hoger dan dat van een klassieke boiler: gemiddeld verbruik je drie keer minder elektriciteit dan met een klassieke boiler, en bespaar je jaarlijks tot 70% op je elektriciteitsfactuur. Indien de boiler goed is afgestemd, dan heb je in principe geen bijverwarming meer nodig. Gebruik je toch veel warm water kort achter elkaar, dan vangt een elektrische weerstand dat op. Om het rendement nog te verhogen, plaats je het toestel best in een warme ruimte.

Voordelen warmtepompboiler

Warmtepompboilers hebben enkele duidelijke voordelen:

  • Besparing op de energiefactuur: doordat de warmtepompboiler zijn de lucht gebruikt om het water op te warmen, bespaar je op je maandelijkse energiefactuur.
  • Duurzaam karakter: een warmtepompboiler haalt energie uit de lucht, waardoor je minder gas of elektriciteit verbruikt. Op die manier draag je bij aan een beter milieu.
  • Minder CO2 uitstoot
  • Subsidies: in sommige gevallen krijg je een subsidie voor de plaatsing van een warmtepompboiler.

 

Warmtepompboiler kiezen

De juiste warmtepompboiler kiezen is niet eenvoudig. Er zijn verschillende mogelijkheden en modellen. Contacteer ons voor advies op de maat van uw noden!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?