Luchtverwarming met een warmtepomp

Een warmtepomp kan naast het verwarmen van water ook ingezet worden om je woning te verwarmen met luchtverwarming. Het type warmtepomp dat hiervoor zal instaan is de lucht lucht warmtepomp. Zoals de naam het aangeeft zal de warmtepomp warmte onttrekken uit de buitenlucht, en afgeven in de woning onder de vorm van luchtverwarming.

Hoe werkt luchtverwarming?

Hoe werkt luchtverwarming door middel van een warmtepomp nu precies? Alles begint bij de buitenlucht, die door de warmtepomp aangetrokken wordt door middel van een buitenunit. Deze buitenlucht wordt in de warmtepomp samengeperst door de compressor. Door de lucht onder hoge druk samen te persen, zal deze lucht opwarmen. Vervolgens kan deze lucht dienen om de woning op te warmen.

Goedkoop, maar laag rendement

De lucht lucht warmtepomp is de kleinste van alle types warmtepompen, en kan je ongeveer vergelijken met een airco toestel. Vele lucht lucht warmtepompen kunnen zelfs ook dienen voor koeling van een gebouw of ruimte. Het is bovendien ook de goedkoopste van alle warmtepompen.

De lucht lucht warmtepomp mag dan wel de goedkoopste zijn, en makkelijk te installeren, het is ook het type warmtepomp die het laagste rendement heeft. De buitenlucht, die als warmtebron dient voor de lucht lucht warmtepomp, is immers het meest onderhevig aan temperatuurschommelingen. In de winter kan de buitenlucht heel koud zijn, waardoor de warmtepomp veel energie nodig heeft om de lucht op te warmen. Luchtverwarming met een warmtepomp is dus zeker niet in elk seizoen even rendabel.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?