Subsidie warmtepomp en andere energiebesparende maatregelen

 

Warmtepompen besparen op uw energiefactuur en zijn goed voor het milieu, waarom heeft dan niet iedereen een warmtepomp staan? Het antwoord zal helaas vaak de kostprijs zijn, maar deze kan best meevallen als je hem vergelijkt met de energie die u zal besparen en de kostprijs van andere verwarmingssystemen.

Om warmtepompen nog aantrekkelijker te maken zijn er tal van mogelijkheden tot subsidies. Er zijn subsidies voor de meeste types warmtepompen, maar het zijn vooral de geothermische warmtepompen die van substantiĆ«le voordelen kunnen genieten.

Voorwaarden subsidies voor warmtepompen

 

De mogelijkheden tot subsidies zijn afhankelijk van enkele elementen:

  • uw gemeente
  • elektriciteitsnetbeheerder
  • Toepassing van de warmtepomp (nieuwbouw of renovatie)
  • Particulier of professioneel gebruik

 

Voor een overzicht van alle subsidies voor warmtepompen verwijzen we graag naar de website van het Vlaams Energieagentschap. U kan ook ons contacteren voor een vrijblijvende offerte en meer informatie over mogelijke subsidies, groene leningen, belastingvermindering en premies.

Bekijk zeker ook de subsidies voor energiebesparende maatregelen op de website van het Vlaams Energieagentschap zoals subsidies voor isolatie, hoogrendementsbeglazing en andere energiebesparende investeringen!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?