Sanitaire warmtepomp

Een sanitaire warmtepomp is het type warmtepomp dat instaat voor het verwarmen van warm water voor sanitair. De sanitaire warmtepomp zal hiervoor gebruik maken van de buitenlucht. Door de buitenlucht aan te zuigen en vervolgens samen te persen, zal de warmtepomp warmte kunnen genereren.

Deze warmte zal vervolgens gebruikt worden om water op te warmen, zodat je warm water hebt dat kan ingezet worden voor sanitaire voorzieningen. Op die manier kan je op een milieuvriendelijke manier warm water genereren, zonder dat je hiervoor gebruik hoeft te maken van fossiele brandstoffen, zoals aardgas.

Voordelen sanitaire warmtepomp

Een sanitaire warmtepomp heeft heel wat voordelen ten opzichte van een boiler. Zo zal een sanitaire warmtepomp heel wat minder energie verbruiken dan een boiler. Sommige warmtepompen besparen tot wel 70% aan elektriciteit ten opzichte van elektrische boilers. Een ander groot voordeel is natuurlijk het milieuvriendelijke karakter van de warmtepomp. Door gebruik te maken van de buitenlucht, dat onuitputtelijk is, zal je niet afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Op die manier hang je niet af van de steeds stijgende prijzen van deze brandstoffen.

Niet alleen op deze manier bespaar je veel geld, door een milieuvriendelijke investering te doen kom je ook in aanmerking voor subsidies van de overheid. Op die manier kan je al een groot deel van je investering in een sanitaire warmtepomp terugverdienen.

Gratis offerte sanitaire warmtepomp

Een sanitaire warmtepomp is dus een uitstekende investering met het oog op de toekomst. Wil je zelf ook eens berekenen hoeveel je kan besparen met een sanitaire warmtepomp? Aarzel dan niet om een gratis offerte aan te vragen.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?