Warmtepomp energieverbruik

Het energieverbruik van een warmtepomp

Een warmtepomp is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Waarom? Omdat het energieverbruik van een warmtepomp een stuk lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Daar waar klassieke verwarmingssystemen een rendement van maximum 100% halen, ligt het rendement van een warmtepomp een stuk hoger. Afhankelijk van het soort warmtepomp, komt 65% tot 80% van de geleverde energie uit de omgeving.

Minder energieverbruik en dus een lagere energiefactuur

Met een warmtepomp kan je tot wel 60% besparen op je energiefactuur! Een warmtepomp haal warmte uit de lucht, uit het water of uit de grond. Typisch aan een warmtepomp, is dat deze meer energie kunnen leveren dan ze nodig hebben. Met een klassiek verwarmingssysteem heb je 100% elektriciteit nodig voor het opwekken van warmte. Bij een warmtepomp heb je slechts 20% tot 25% elektriciteit nodig. Daardoor kan je behoorlijk wat geld uitsparen op je energiefactuur. De investering in het begin is misschien groot, maar dankzij subsidies, premies, en het lage energieverbruik van een warmtepomp, heb je die investering snel terugverdiend. En zodra je die investering hebt terugverdiend, kan je echt beginnen besparen!

Minder energieverbruik en dus minder CO2 uitstoot

Een warmtepomp is dus goed voor je portemonnee. Maar dat is nog niet alles, een warmtepomp is ook goed voor het milieu. Het lage energieverbruik van een warmtepomp zorgt ook voor een lagere CO2 uitstoot, en dat is goed voor het milieu. Vandaag de dag is het milieu erg belangrijk, en we dienen er goed zorg voor te dragen. Combineer je warmtepomp met een goed geïsoleerde woning en je wint twee keer!

Benieuwd naar het energieverbruik van een warmtepomp?

Wil je weten wat het precieze energieverbruik van een warmtepomp is, om uit te rekenen hoeveel je precies kan besparen? Het energieverbruik van een warmtepomp is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is het soort warmtepomp: een lucht-lucht warmtepomp verbruikt meer dan een water-water warmtepomp. Daarnaast speelt bijvoorbeeld ook de buitentemperatuur en de isolatie van je woning een rol. Wens je meer informatie over het energieverbruik van een warmtepomp, vraag dan advies aan een expert. Vraag een vrijblijvende offerte aan, en wij geven je graag antwoord op al je vragen omtrent het energieverbruik.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?