Warmtepomp airco

Warmtepomp airco voor een koel en fris huis in de zomer

Een warmtepomp kan niet alleen je huis verwarmen, ze kan je huis ook verkoelen! Een warmtepomp airco verwarmt dus je huis in de winter, en brengt verkoeling in de zomer. Reken naast die dubbele functie nog het feit dat je bespaart op je energiefactuur, en dat het goed is voor het milieu, en je hebt geen reden meer om nog langer te wachten met het installeren van een warmtepomp. Vraag vandaag nog een offerte aan en begin te besparen op je energie!

Warmtepomp airco voor in de zomer

Steeds vaker laten we, naast onze verwarmingsketel, een aparte airco plaatsen die verkoeling moet brengen in de zomer. Maar waarom zou je een aparte airco plaatsen, als je beide in één kan plaatsen? Een aparte airco, dat neemt extra plaats in en dat betekent een stijging van je energiefactuur! In de plaats daarvan kan je ook een warmtepomp plaatsen. Een warmtepomp biedt je tal van voordelen, en kan perfect dienst doen als airco in de zomer. Het principe is eenvoudig: in plaats van warmte uit de lucht te halen en naar binnen te brengen, wordt er warmte aan de lucht binnen onttrokken, en wordt deze afgegeven aan de buitenlucht.

Warmtepomp airco: passieve of actieve koeling

Een warmtepomp airco kan actief koelen of passief koelen. Bij een passieve koeling komt er geen elektriciteit aan te pas: de warmte wordt uit de lucht ontrokken en afgegeven aan de buitenlucht. Bij een actieve koeling komt er een compressor aan te pas, die voor extra verkoeling zorgt. Echter verbruikt een warmtepomp veel minder dan een traditionele airco, waardoor ook bij een actieve koeling een warmtepomp veel interessanter blijft.

Wens je meer informatie over onze warmtepomp airco's? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?