Warmtepomp verwarming

 

4 soorten warmtepompen

Wanneer je kiest voor verwarming met een warmtepomp, sta je nog steeds voor een belangrijke keuze. Er zijn namelijk vier soorten warmtepompen die op een erg verschillende manier werken. Dit heeft een invloed op de investering die je moet maken, het rendement dat je uit de warmtepompinstallatie haalt en de andere functies die de warmtepomp nog kan uitvoeren.

 

Waarom voor verwarming met een warmtepomp kiezen?

  • Goed voor het milieu
  • Besparen op de energiefactuur
  • Uitgebreide keuze

 

Extra functies van een warmtepomp

Er is een opvallend verschil tussen de lucht-lucht warmtepomp en de andere types warmtepompen. Bij de lucht-lucht warmtepomp warmt u de lucht binnenshuis op met warmte die u van buiten haalt. Dit systeem werkt tot -15°C, maar heeft wel een ontdooiingssysteem nodig. 

De voordelen van deze soort warmtepomp is de lage prijs vergeleken met de andere types en de mogelijkheid om de warmtepomp ook als airco te gebruiken. Er zijn echter ook enkele nadelen aan een lucht-lucht warmtepomp verbonden. Hij kan niet gebruikt worden voor vloerverwarming, als warmtepompboiler en voor grote ruimtes hebt u een hulpverwarming nodig.

Prijzen warmtepompen

De prijzen van warmtepompen lopen erg uiteen. Voor de warmtepomp die het beste bij u past kan u ons contacteren en we geven u het nodige advies en een offerte van de oplossing die het beste bij u past.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?