Warmtepomp warm water

Afhankelijk van het type warmtepomp, warmt je warmtepomp de lucht of water op. Het voordeel van een warmtepomp die water opwarmt, is dat je dit water natuurlijk niet alleen kan gebruiken om te verwarmen! Je kan het warm water uit je warmtepomp ook gebruiken voor je sanitair warm water. Zo geniet je dankzij je warmtepomp van zowel warm water als van een warm huis.

Warm water van je warmtepomp met twee functies

Je kan het water dat je warmtepomp opwarmt dus gebruiken om je huis op te warmen, of voor je sanitair warm water. Wil je je warmtepomp ook gebruiken voor je sanitair water, dan is een lucht-water warmtepomp in combinatie met een warmtepompboiler ideaal. De warmtepomp onttrekt de warmte uit de lucht, en gebruikt deze om je woning op te warmen met warm water. De plaatsing is eenvoudig en vereist bovendien geen grote investeringen. Plaats deze warmtepomp in combinatie met een warmtepompboiler, dan kan je de warme lucht uit je woning gebruiken om het water in je boiler op te warmen. Zo heeft je warmtepomp dus twee functies, en bespaar je automatisch fors op je energiefactuur!

De voordelen van een warmtepomp en een warmtepompboiler

Een warmtepomp in combinatie met een warmtepompboiler plaatsen heeft heel wat voordelen. Het voornaamste voordeel is dat je fors zal besparen op je energiefactuur: je hebt immers veel minder elektriciteit nodig om te verwarmen en voor je warm water. Daarnaast is een warmtepomp duurzaam en veel beter voor het milieu. Ten slotte geniet je bij de plaatsing van een aantal premies, waardoor je de duurdere investering snel hebt terugverdiend.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?