Rendement warmptepomp

 

Rendement van een warmptepomp

Een goed presterende warmtepomp zal ongeveer een derde minder primaire energie verbruiken. 65% à 80% van de geleverede energie is afkomstig uit de omgeving. Het type warmtepomp bepaalt hoe renderend hij is. Er zijn 4 soorten warmtepompen:

 

Het minst renderende type warmtepomp is de lucht-lucht warmtepomp. Een water-water warmtepomp levert dan weer het hoogste rendement. Dit hogere redenement vraagt echter een grotere investering. Een water-water warmtepomp is veruit de duurste soort warmtepomp met een duurdere warmtepompinstallatie en de nood voor putboringen en bodemanalyse.

Voordelen water-water warmtepomp

Daartegenover staat een lagere energiefactuur, mogelijkheden tot subsidies, groene leningen en natuurlijk een lagere ecologische voetafdruk. Als een elektrische verwarmignssysteem 100% elecktriciteit nodig heeft voor de verwarming van een woning, dan heeft een warmtepomp slechts 20 à 25% nodig.

Rendement lucht-lucht warmtepomp

Dit is echter onvolledig voor een warmtepomp van het type lucht-lucht. Voor dit type warmtepomp heeft u nog een extra ondersteunende verwarming nodig, in de koude maanden is dit type warmtepomp onvoldoende sterk om alleen te verwarmen. Dit betekent natuurlijk niet dat u geen verschil op uw energiefactuur zal voelen! Het verschil met volledig traditionele verwarming is nog steeds groot.

 

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?