type warmtepomp

Prijzen warmtepompen

Ingezonden door admin op ma, 12/23/2013 - 12:16

Prijzen warmtepompen worden bepaald door het type warmtepomp

Warmtepomp prijzen zijn afhankelijk van enkele factoren. De belangrijkste is het type warmtepomp dat u kiest. Een lucht-lucht warmtepomp is de goedkoopste warmtepomp, maar heeft daarom zijn beperkingen. Een warmtepomp van het type water-water biedt het grootste rendement, maar is het duurste omdat de warmtepompinstallatie duurder is en er nood is aan een putboring.

Warmtepomp vloerverwarming

Ingezonden door admin op do, 02/23/2012 - 11:14

 

Warmtepompen zijn er in vier soorten, ieder type warmtepomp heeft zijn voor-en nadelen. Zo is een warmtepomp van het type lucht-lucht beduidend goedkoper dan bijvoorbeeld de geothermische warmtepompen, maar is hij minder efficiënt.

Warmtepomp voor zwembad - een zwembad verwarmen

Ingezonden door admin op do, 01/12/2012 - 11:52

 

Bespaar op uw zwembad verwarming!

Een zwembad verwarmen kan een dure zaak zijn, daarnaast is traditionele zwembad verwarming zeker niet mileuvriendelijk. Het is daarom een goede investering om een zwembad te verwarmen door middel van een warmtepomp. Een warmtepomp verbruikt beduidend minder dan gewone verwarming, dt heeft natuurlijk een positieve invloed op uw energiefactuur. Afhankelijk van het type warmtepomp kan u voor uw zwembad verwarming tot 80% besparen!

Rendement warmptepomp

Ingezonden door admin op wo, 11/23/2011 - 16:02

 

Rendement van een warmptepomp

Een goed presterende warmtepomp zal ongeveer een derde minder primaire energie verbruiken. 65% à 80% van de geleverede energie is afkomstig uit de omgeving. Het type warmtepomp bepaalt hoe renderend hij is. Er zijn 4 soorten warmtepompen:

Lucht-lucht warmtepomp

Ingezonden door admin op do, 11/10/2011 - 13:23

 

De mogelijkheden van een lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp is een erg flexibele manier om een woning te verwarmen. Zo kan een warmptepomp van dit type toegepast worden voor slechts één kamer, maar ook om 2,4,6 of zelfs 9 ruimtes te vervarmen. Dit type warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmt hiermee een woning of kantoor. Denk echter niet dat het daarvoor warm moet zijn buiten, een lucht-lucht warmtepomp kan doorgaans functioneren tot -15°C.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?