subsidie warmtepomp

Warmtepomp verplicht vanaf 2014

Ingezonden door admin op do, 02/21/2013 - 18:43

 

Vanaf 1 januari 2014 zal een warmtepomp in een nieuwbouw woning zo goed als verplicht zijn. De overheid wil namelijk dat nieuwbouw woningen vanaf 2014 deels hun eigen energie produceren. Dat kan door een warmtepomp te installeren, door zonnepanelen te installeren of door een biomassasysteem te installeren. Ongetwijfeld is een warmtepomp de meest logische keuze, omdat deze zowel in de winter als in de zomer voor de nodige energie kan zorgen.

Kosten warmtepomp tot 75% terugbetaald met nieuwe premies

Ingezonden door admin op ma, 11/12/2012 - 17:05

 

De federale regering heeft zijn subsidies en fiscale aftrek voor energiebesparende maatregelen sterk teruggeschroefd. In het kader van klimaatdoelstellingen heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche echter een voorstel op tafel gelegd om energiebesparende maatregelen toch te ondersteunen.

Nieuwe premies voor warmtepompen tot €15.000 in 2013?

 

Warmtepomp premies & fiscaal voordeel voor warmtepompen

Ingezonden door admin op do, 03/29/2012 - 14:34

 

 

Warmtepompen zijn een zuinige manier van verwarmen die uw energiefactuur aanzienlijk verlagen, maar de toestellen en installatie kunnen een hap uit uw budget nemen.  Bent u van plan een milieuvriendelijke warmtepompinstallatie aan te schaffen of heeft u dit reeds gedaan? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor enkele premies en fiscale voordelen.

Terugverdientijd warmtepomp

Ingezonden door admin op do, 03/29/2012 - 12:00

 

Een warmtepomp is een behoorlijke investering, u wilt dus zeker zijn dat deze investering u voldoende opbrengt! De terugverdientijd van een warmtepomp is afhankelijk van tal van factoren gaande van het rendement van de warmtepomp, de energieprijzen tot de kostprijs van de warmtepomp.

Subsidie warmtepomp en andere energiebesparende maatregelen

Ingezonden door admin op do, 03/29/2012 - 11:26

 

Warmtepompen besparen op uw energiefactuur en zijn goed voor het milieu, waarom heeft dan niet iedereen een warmtepomp staan? Het antwoord zal helaas vaak de kostprijs zijn, maar deze kan best meevallen als je hem vergelijkt met de energie die u zal besparen en de kostprijs van andere verwarmingssystemen.

Om warmtepompen nog aantrekkelijker te maken zijn er tal van mogelijkheden tot subsidies. Er zijn subsidies voor de meeste types warmtepompen, maar het zijn vooral de geothermische warmtepompen die van substantiële voordelen kunnen genieten.

Voordelen warmtepompen

Ingezonden door admin op vr, 03/02/2012 - 16:52

 

Wartempompen bieden tal van voordelen zowel op vlak van ecologie als op het bedrag van uw energiefactuur. Milieuvriendelijk en voordelig kunnen uitstekend hand in hand gaan door het gebruik van warmtepompen voor de verwarming van een woning, kantoor of zwembad.

Geothermische warmtepompen

Ingezonden door admin op do, 11/10/2011 - 15:45

 

Welke soorten vallen onder de noemer geothermische waarmterpomp?

Een geothermische warmtepomp verwijst naar twee types warmtepompen. 

 

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?