De ideale warmtepomp voor de verwarming van uw woning

 

Warmtepompen voor woningen

Een warmtepomp is ideaal voor de verwarming van een woning. Een woning vraagt slechts een beperkte hoeveelheid energie op vlak van verwarming, de kleinere soorten warmtepompen bieden hier voldoende energie voor tegen voordelige tarieven.

Warmtepompen zorgen voor een lagere energiefactuur en deze vorm van groene energie is natuurlijk goed voor het milieu! De meeste soorten warmtepomen kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor het sanitaire warm water en als airco tijdens de warme maanden.

Er zijn vier soorten warmtepompen:

 

Warmtepomp kiezen

De ideale soort warmtepomp kiezen is niet eenvoudig. Er zijn redelijk wat factoren die bepalen wat de ideale warmtepomp voor uw woning inhoudt. We lijsten de vier belangrijkste elementen voor u op: - Budget dat u wilt investeren

  • Beschikbare ruimte
  • Mogelijkheid tot inbouwen van de installatie
  • Het rendement dat u verwacht
  • De mogelijkheid voor groene leningen en subsidies

 

Rendement warmtepompen voor woningverwarming

Geothermische warmtepompen bieden veruit het beste rendement en dat vertaalt natuurlijk naar een veel lagere energiefactuur. Daarnaast zijn het net deze geothermische warmtepompen (types water-water en grond-water) die kans maken op de meeste subsidies en goedkopere leningen.

Kostprijs warmtepomp

U moet met veel meer rekening houden dan enkel de kost van de warmtepompinstallatie. Daarnaast heeft u ook verwarmingselementen nodig en in het geval van warmtepompen van het type grond-water en water-water is er ook nood aan een technische plaatsing zelfs met een putboring.

Verbouwingswerken voor het plaatsen van warmtepompen

Sommige soorten warmtepompen zijn niet eenvoudig te integreren in een bestaande woning. Voor geothermische warmtepompen hebt u al snel grote verbouwingswerken nodig. Plan de installatie van de warmtepomp dus samen met bijvoorbeeld de renovatie van uw woning.

Bent u van plan te bouwen? Dan is een keuze voor een geothermische warmtepomp ideaal, omdat u deze dan meteen kan integreren in de plannen van uw woning. Hierdoor kan u de kosten van de installatie sterk beperken!

De ideale warmtepomp voor mijn woning?

Voor specifieke informatie over de ideale warmtepomp voor uw woning kan u ons steeds contacteren voor een offerte of advies. Aan de hand van uw verwachtingen, budget en uw woning bepalen we samen de warmtepomp die u het meeste voordeel zal bieden.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?