Een warmtepomp op radiatoren, kan dat?

 

Een warmtepomp installeren vraagt steeds een behoorlijke investering. Op termijn verdien je die investering natuurlijk snel terug, maar je moet het geld natuurlijk wel eerst op tafel leggen. Als je je nieuwe warmtepomp in een bestaande woning wil installeren, bijvoorbeeld bij een renovatie, dan kan je die investering beperken door te kiezen voor een systeem dat je kan combineren met radiatoren, zodat je bijvoorbeeld geen nieuwe vloerverwarming moet leggen.

Is een warmtepomp met radiatoren efficiënt?

Over het algemeen werkt een warmtepomp alleen efficiënt bij afgifte van water van een lage temperatuur. Ze wordt dan ook veelal aangesloten op een vloerverwarming of op ventilo-convectoren, die erg efficiënt werken op een lage temperatuur. Radiatoren daarentegen werken veelal alleen efficiënt met water op een hoge temperatuur.

Toch is er een oplossing: een lucht/water hoge temperatuur warmtepomp. Onder andere Daikin en General bieden lucht/water warmtepompen aan met een hoge temperatuur afgifte, zodat je ook met oude radiatoren op een efficiënte manier je woning kan verwarmen met een warmtepomp systeem.

Daikin Altherma hoge temperatuur warmtepomp

De Daikin Altherma hoge temperatuur warmtepomp voorziet je woning van verwarming en van sanitair warm water, en is perfect geschikt voor kleine renovaties. Het systeem is gemaakt om je bestaande verwarmingssysteem te vervangen, en het nieuwe systeem aan te sluiten op je bestaande leidingen. De installatie is zeer eenvoudig, het enige wat je moet doen is je verwarmingsketel vervangen en een buitenunit installeren. Bovendien kan je dit systeem aansluiten op zonnecollectoren. De buitenunit haalt warmte uit de lucht, en warmt die verder op tot wel 80° C. Dankzij het unieke cascade-compressorconcept gebeurt dit zelfs tijdens koude winterdagen zonder elektrische bijverwarming!

General Waterstage hoge temperatuur

De General Waterstage hoge temperatuur is vooral geschikt voor vloerverwarming, voor sanitair warm water of in combinatie met lage temperatuur radiatoren. Maar ook met hoge temperatuur radiatoren kan je met dit systeem behoorlijk besparen. Zelfs bij temperaturen van -20° C, warmt de warmtepomp het water probleemloos tot 60° C. Heb je nog een oude installatie of een slecht geïsoleerde woning? Dan is er mogelijk een toevoer van water van meer dan 60° C nodig. In dat geval kies je voor een bivalent systeem, waarbij uw bestaande ketel wordt gecombineerd met de General Waterstage hoge temperatuur warmtepomp. De warmtepomp zal voor het grootste deel van de tijd de verwarming op zich nemen, maar bij extreme buitentemperaturen neemt uw bestaande ketel het weer over. Op die manier haal je steeds een optimaal rendement, en bespaar je 30% tot 60% op je energiefactuur.

Meer informatie gewenst over de combinatie van een warmtepomp met radiatoren?

Er bestaan dus verschillende oplossingen om een warmtepomp te combineren met een hoge temperatuur radiator. Wens je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, en wij stellen je de meest efficiënte oplossing op maat voor.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?