Warmtepomp vloerverwarming

 

Warmtepompen zijn er in vier soorten, ieder type warmtepomp heeft zijn voor-en nadelen. Zo is een warmtepomp van het type lucht-lucht beduidend goedkoper dan bijvoorbeeld de geothermische warmtepompen, maar is hij minder efficiƫnt.

Warmtepompen voor vloerverwarming

Een ander nadeel van lucht-lucht warmtepompen is de wijze waarop deze warmte afgeven. Zoals de naam doet vermoeden wordt er warmte uit de buitenlucht gebruikt om de lucht binnenshuis op te warmen. Dit zorgt er echter voor dat dit type warmtepomp niet compatibel is met vloerverwarming.

De andere soorten warmtepompen zetten de warmte van de buitenlucht, grondwater of de grond zelf om tot warm water. Deze soorten warmtepompen zijn dus ideaal om aan te sluiten op vloerverwarming.

Persoonlijk advies over warmtepompen

De juiste warmtepomp is afhankelijk van tal van factoren zoals uw budget en de beschikbare ruimte buitenshuis. Ook de staat van uw woning is belangrijk. Bent u aan het bouwen, de plannen aan het opmaken of staat uw woning er al? De kosten van een warmtepompinstallatie kunnen sterk gedrukt worden indien u ze al meteen kan inplannen bij de bouw van uw woning of bij een grote renovatie.

Stuur ons informatie over uw persoonlijke noden en we zoeken samen naar de beste oplossing!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?